mina sommartips - Märta Louise Karlssons blogg på By RUM

GLASFORMGIVARE / KREATIV SAMLARE / NATURBEROENDE

göteborg, Livet, Middagar, Smultronställen, sommar, Varberg

mina sommartips

Mina semesterveckor går och går och nu är jag inne på mina sista dagar. Som tur är, är sommaren långt ifrån över och genom att vi varit bra på att göra planer även efter, den uttalade semestern – så känns det ändå bra att börja jobba igen. Under dessa veckor som vi vart lediga har vi hunnit med massor med småmys med familjerna och vänner. Med många drömmar blev det tyvärr många som inte slog in: det blev ingen utlandssemester, och inte heller någon trip till Skåne eller Bohuslän. Det blev inte heller någon Norge-vandring. Det som blev: Varberg och Göteborg, våra hemstäder och med värmen som vart har det känts helt underbart.

Annons

Nedan delar jag med mig av några exotiska platser som vi har besökt i sommar 🙂

Riktigt bra napolitanska pizzor finns på DEG i Göteborg!
Annons

Medelhav, Frankrike, Italien…

Trots att vi bara rört oss ca 10 mil på Sveriges västkust känns det som att vi ändå har nosat på många olika platser! Frankrike stötte vi på i centrala Göteborg, Italienska delikatesspizzor mumsade vi i oss i lilla Varberg och med sandiga fötter slörpade vi i oss spanska smaker av sangria… Sen har vi grill, grill och grill i samband med havsbad, havsbad och sjöbad!

I väntan på smaskiga ostron – erbjuder LEVANTINE en vacker fransk utomhusservering där man kan dricka massa gott.
Drinkar vid ”medelhavet”, fast i Sverige.
BRITTAS STRANDVERANDA ligger som ni ser – precis vid stranden, i Varberg.
Annons

Stränderna:

Kåsa / Lilla Apelviken, Varberg
Apelviken, Varberg
Näset, Västra Frölunda Göteborg
Smithska Udden, Västra Frölunda Göteborg
Getterön 1:a-5:e vik, Varberg
Ankaret, Varberg
Sillvik, Hisingen Göteborg

Kåsa
Näset

Italiensk idyll

Varberg har många fina gamla skatter, Stenhuset i centrum är en byggnad som ofta passeras obemärkt. Nu har äntligen Varbergs Stadshotell öppnat upp en restaurang som vi verkligen behövde. En delikat italiensk idyll – som känns så autentisk som om att den alltid legat där. Pizzorna är av hög kvalité på både råvaror och hantverk. Inredningen känns precis och vinet passade utmärkt.

Restaurangen som fått namnet La Casa Di Pietra men som hos oss varbergare är känt som just Stenhuset – har snabbt blivit en klassiker hos invånarna och turisterna. Man kan inte boka bord utan det är en drop-inrestaurang så droppa förbi efter stranden eller innan kvällsdrinken för en utsökt upplevelse.

Gula tomater, sparris, grillade mandlar, fikon meeeed mera!

Lämna en kommentar