Märta Louise Karlssons blogg på By RUM - Sida 2

GLASFORMGIVARE / KREATIV SAMLARE / NATURBEROENDE

Livet, Middagar, Smultronställen, vinter

Delsjön, råraka, & Champangebaren

Jag fyllde 30 i lördags och firandet började redan så smått i torsdags när det var så sjukt fint väder. Min sambo väckte mig med nyköpta frallor och sa att vi skulle ta bilen bort till Delsjön för att äta frukost. Sagt och gjort, vi var på plats vid 11-tiden och avnjöt två sköna timmar i solen. Mössa och jacka åkte till och med av.

Annons
Annons

CHAMPANGEBAREN

Annons

I fredags kom min goda vän upp från Varberg till Göteborg och vi åt massa goa saker. Jag hade gjort en ostbricka som lite försnacks och senare åt vi råraka med kallrökt lax och pepparotskräm. En och en halv flaska vin senare – ville min vän ut och fira mig med ett glas ute. Vi tog oss till Champangebaren och där fick jag både champange, tryffel och massa ljus. Önskningarna var många 😉

magisk tryffel – så krääääämig!
Annons

Ensamma satt vi på uteserveringen på gården under värmelampor. Så underbart att ändå kunna umgås och spendera tid utomhus i januari. Extra viktigt nu också, att inte trängas i onödan… Älskar också att man kan gå ut bland folk – känna lyxen men också av att få vara i fred.

tänd ett ljus – blås ett ljus

Älskar kontraster i livet. Från frukost vid en sjö i strålande solsken, till champangelyx i storstaden. Natten till min födelsedag hade jag svårt för att somna – klassikern…

Annons
Livet, Middagar, Recept, Varberg, vinter

Nyårsafton

Fina vänner i sällskap med: laserdome, snittar, whiskey sour, middag, lekar, tolvslag, dans, discolampa, ballonger. That pretty much sums it up! Bildspel och nyårsmenyn nedan.

Annons

FÖRRÄTTEN

Rödbeta & Chevré; koka hela rödbetor i ca 40 minuter, stek bröd i smör och olja, baka chevré i skivor i ugnen med peppar och honung. Bygg upp med bröd, rödbeta, ost och toppa med rostade valnötter och mer honung:)

Annons
mah babe

VARMRÄTTEN (i discolights)

Hjortinnerfilé; marinerad i olja, salt, peppar, vitlök och örter. Hastigt stekt och in i ugnen till 54 grados! Slize it up – njut!

Potatiskaka; tunt hyvlad mandelpotatis varvad med salt, peppar och smör i ugn, 225.

Rödvinssky; stekt scharlottenlök, vitlök i olja. Tillsatt rödvin – reduceras och kompletteras med vatten, kalvfond, timjankvistar. Silas av, tillsätt rödvinsvinäger, peppar och en klick smör.

Annons
Annons
LAETITA – fantastiskt gott, extremt fruktig och smakrik Pinot Noir från Kalifornien.

DESSERTEN

Tiramisu; klassiker, funkar varje gång!

Annons
ny/gamla vänner som man vet kommer följa med genom livet
Annons
Livet

Ut med det gamla, in med det nya

Slutet. Början. Limbo. Någonstans i extasen för att äntligen få tillgång till det nya året finns ett vemod och rädsla men samtidigt ett hopp. Hopp om att detta året ska bli si och så. Rädslan om att tröttheten kommer sitta kvar. Vemod att lämna det som varit. Men framförallt finns det där hoppet. Firandet är blir ett tydligt tecken på det. För för mig är inte nyårsafton ett avsked utan det är trots alla blandade känslor en framtidsvision om glädje, utveckling och nya möjligheter. Där tror jag inte att jag är ensam. Jag är inte heller ensam i att vara orolig för misslyckanden eller ångest, men i år har mitt mål skapats av sig själv – att fokusera på det fina.

Annons

Nyårslöften är läskiga, de är fullpackade utav snedsteg och det leder bara till ångest och jämförelser. Åt skogen med jämförelser… Jag har inget löfte i år, men jag ska som sagt fokusera på det bra i livet och vara stolt över den jag är just nu. Vi kan alltid bli en bättre version av oss själva men här och nu är jag jag, och jag är bra som jag är. Min kropp är vacker och mitt hjärta är gott.

Annons