Tomatofreak - Märta Louise Karlssons blogg på By RUM

GLASFORMGIVARE / KREATIV SAMLARE / NATURBEROENDE

Italien, Livet, Middagar

Tomatofreak

Om jag måste välja någonting att äta för resten av livet – så skulle det vara tomat. Varför? Är det inte tydligt? Tomat finns i alla olika former, funkar till allt, lyfter andra smaker och är fantastiskt i sig själv. Jag hamnade i någon slags tomat-himmel när vi var på EATALY igår kväll. La Pasta e la Piazza… Det var verkligen fint med en kortvisit i ITALIEN!

Annons

Först togs man emot av en personalfri saluhall kändes det som, som att varorna där i sitt eget värde fick ta plats och respekten för det italienska köket var sjukt närvarande. Väl i den gamla teaterhallen, wow. Två magnifika kristallkronor pryder det kanske 8-10 meter höga taket tillsammans med takornament av reliefer och målningar. Mitt i salen, en enorm bar och längs med ena väggen ett öppet kök. I första delen – en man som skapade otroliga bruschetta mackor med – ja – tomaaaaat! Jag älskar tomat…

Annons

Icke så förvånad valde jag en tomatpizza med nduja på. Nduja är en mjuk salamipasta kan man benämna det som, som är riktigt riktigt stark. Jag älskar det.

Annons

Efter middagen, som vi så nöjda lämnade, gick vi igenom deras butik av italienska delikatesser. Gelato, färsk pasta, paket med nduja, olivolja i hundra olika utföranden och så – tomat i hundra olika utföranden. Jag var som i himmeln. Jag märkte inte ens att mina väninnor hade lämnat butiken förens jag vaknade ur min dröm. Hittade också en bok som jag blev helt kär i, varför jag inte köpte den vet jag inte ens själv – den ligger på topp 10 most wanted just nu.

Jag älskar tomat…. har jag sagt det?

Annons
Idag till lunch, åt jag tomatsoppa på KAFÈ RANG.

Lämna en kommentar