Husbygget : Materialvalsmöte - Märta Louise Karlssons blogg på By RUM

GLASFORMGIVARE / KREATIV SAMLARE / NATURBEROENDE

Husdrömmen, Inredning, Inspiration, Livet, Trönningeby, Varberg

Husbygget : Materialvalsmöte

Sommaren har vart en berg-och-dalbana med tankar och drömmar om hur vårat hus ska bli. När man köper ett nyckelfärdigt hus, som vi gjort, får man så mycket hjälp med allt egentligen – men i slutändan är det ändå vi som ska bestämma allting via vår smak och budget. Tillval, tillval, tillval… Standardvalen är lite för vanliga, tråkiga och allt är helt vitt, vitt och vitt. En färg som länge varit så inne och jag tycker självklart att mycket vit är fint men vi söker någonting varmare, mysigare och välkomnande.

Annons
Överblick av vår planlösning, viktigt att testa sig fram med möbleringen så att man kan visualisera ens framtida hem.
Enstavs parkett : Ek Pallido, Kährs
Annons

Inför vårt möte med materialvalsrådgivaren ska vi ha gått igenom badrum, kök, tvättstuga, fasad, fönsterkarmar, golv med mera. I princip allt, och vi ska ha en idé om hur vi vill göra. Jag kan bli manisk när det kommer till inredning, älskar älskar älskar att scrolla på pinterest och instagram. Vill ändå påstå att vi har en hyfsat minimalistisk stil, men med inslag av 50-talets teak och samtidens organiska rörelse. Mys och närhet! Ekgolv, enstavs vill vi ha, men en aningen kallare ek.

Annons
Inspirationsfärger till köket, mörkare beige, bruna toner (Ballingslöv).

Planen är ju att bygga köket med Himlekök, som jag redan sagt i något tidigare inlägg så är tillverkar de allting från grunden. Närproducerat kan man lugnt säga då det ligger i Varberg och de arbetar helt och hållet platsbyggda skåp. Det innebär att alla mått är uträknade för bästa möjliga utformning.

Utöver materialvalsmötet, så har vi också påbörjat en liten trädgårdsplanlösning!
Det ligger såklart långt in i framtiden, men det är bra att ha en plan att utgå ifrån och drömmarna är ju väldigt närvarande.

De viktigaste delarna för just trädgården är stenläggning, trall och uteplatserna, fram och baksida. Sedan kanske vi hinner plantera något träd första hösten men vi får se om vi hinner planera för det! Förhoppningsvis kan vi bygga förrådet ganska snabbt också. Det som får ta tid och vänta är orangeriet, attefallshuset och spaljéerna.

Annons
Beige, Grå, Greige kakel! Älskar dessa 15x15cm plattorna, traditionellt och riktigt fint.
Annons

Vi får se lite mer på kakelvalen, det blir två badrum i lite olika stilar men ändå avskalade naturliga kulörer. Jag tänker att man alltid kan jobba med detaljer i badrummen för att förändra och förnya sig. Själva kaklet sitter där det sitter så det är bäst att välja något som kommer vara snyggt länge. 🙂

Lämna en kommentar