Omättade begär & fantastiska material - Märta Louise Karlssons blogg på By RUM

GLASFORMGIVARE / KREATIV SAMLARE / NATURBEROENDE

design, Inredning, Inspiration

Omättade begär & fantastiska material

Inredning är någonting som är så så så viktigt för mig. Med ett hus som ska byggas befinner jag mig i en kluven värld av alldeles för mycket inspiration blandat med målsättningar och drömmar. Hur ska man välja bara en endaste dröm? Ofta om man blandar inredningsdrömmarna blir det bara kaos – eller? Modernistiskt, samtid, tidlöst ställs emot södra medelhavets värme, lantlig romantik, färger. Tur att vi har ett helt år på oss – och sedan resten av livet att färdigställa vårt hus för detta känns helt omöjligt. Materialen är viktiga.

Annons

Det är någonting med enkelheten i träet. Själv ser jag influenser av Eames och Le Corbusier. Älskar älskar denna stolen, träet – allt.

Klassisk, modernistisk, tidlös. Japp. Finns i många olika utföranden, med eller utan armstöd, olika färger så att de passar de flesta färgskalor. Jag gillar denna svarta varianten, men den i ljusgrå är också en favorit. Danskarna knows och har alltid gjort det. Inte nog med att designen är perfekt, så jobbar FDB Møbler mycket med hållbara material och som de själva säger: producerar med ansvar. Det är fint och väldigt viktigt.

Annons

KNIT

Men alltså så enkelt det kan bli med en så liten liten detalj som gör så så mycket. Jin Kuramoto, som har designat denna för HAY, har verkligen hittat någonting speciellt i det lilla. Den, fast i svart, finns minst sagt på önskelistan för entrén, mark my word.

Man hittar den här, och säkert hos massa återförsäljare av HAY.

Annons

Vem har missat den? Någon? Här är den nu i så fall, den är magisk. Det jag gillar med den är hur luftig den är, hur de mjuka formerna kan kännas så sterila och minimalistiska. Den kalla metallen i kontrast till den varma gröna färgen och varma formerna gör den så delikat. Inte konstigt man ser dem lite varstans – både i hemmet och i offentlig miljö.

Annons

Middagsbord i ek. Rundade detaljer med väldesignade och funktionella vinklar. Aldus, av TRNK, ger mig både inslag av Alvar Aaltos formgivning likväl som dagens. Sjukt välritat och snyggt som attan…

Jag tänker att jag gillar mycket när det kommer till inredning, men ser jag i detta inlägget så finns det många likheter i både formspråk och färger. Rundade detaljer, noga uträknade detaljer, funktionellt och inte för pråligt. Gärna lugna möbler som är ganska så anspråkslösa men att man ändå kan se värdet i dem genom material och produktion. Vad säger ni?

Lämna en kommentar