Hyllning till arkitekten, - Märta Louise Karlssons blogg på By RUM

GLASFORMGIVARE / KREATIV SAMLARE / NATURBEROENDE

design, formgivare, Husdrömmen, Inredning, Inspiration, Konstnärer

Hyllning till arkitekten,

Anna Chavepayre besöktes av svt, Hemma hos Arkitekten, 2020 och jag såg först avsnittet i förrgår. Jag plöjde genom kanske 4-5 avsnitt tills Anna Chavepayre presenterades och jag blev kär i hennes hem. Jag blev kär i hennes person och hennes synsätt på hemmet. Att man ska ha överraskningar, lek och bekvämligheter i varje rum. Någonting som var extra speciellt, som jag aldrig tidigare sett innan var hennes trampolinnät som skapade någon sorts mellandimension mellan övre och undreplan. Linjer och regler suddas ut här.

Annons
vem vill inte ha detta i sitt liv?
Annons

Vi bygger själva en en-plans-villa men jag känner oerhört starkt att jag måste ha det här nätet någonstans, men kanske i trädgården?! Jag är själv en väldigt lekfull person, fråga mina närmsta… Lek är livet. Så jag bara måste jag hitta vart man kan köpa sådana nät! Så genialiskt så det är inte klokt.

Annons
denna vyn är så sagolik i en, i alla högsta grad, realism.

Rekommenderar skarpt serien Hemma Hos Arkitekten på SVT play – hon som producerar programmet har en fantastisk röst och förklarar poetiskt om hennes syn på byggnaderna som vi får besöka. Anna Chavepayre är numer en stor idol och jag har googlat på henne och hennes verk i två dagar nu. Att inspireras av henne är som att inspireras av någon modernistisk, drömmig men ändå verklig, Alice i Underlandet. Rum i rum i rum i rummet i ett rum. Man fångas av hennes kunskap och tillvägagångssätt att ta hand om naturen omkring en byggnad – att lägga ute och inne så tätt in på varandra att man inte riktigt ser vad som är vad…

@annachavepayre

Lämna en kommentar