Spontant sådär! - Märta Louise Karlssons blogg på By RUM

GLASFORMGIVARE / KREATIV SAMLARE / NATURBEROENDE

blommor, Inspiration, Livet, Middagar, Smultronställen, sommar

Spontant sådär!

Ja min semester är slut men inte min sommarglädje. Efter jobbet i fredags tog vi oss ner längs med kusten och ner mot Slöinge. Där finns ett underbart litet stenugnsbageri som jag tyckte var dags att vi besökte. Vi hörde snabbt av oss till ett par vänner och de var inte sena med att följa med oss ner dit. Solhaga Stenugnsbageri bör man alltså svänga förbi om man kör längs E6 i mellersta/södra Halland.

Annons

@Solhagastenugnsbageri

Annons

Solhaga har inte bara en superfin utomhusservering, som är en gård som funnit sedan tidigt 1900-tal, utan de jobbar även med bra koncept om att minska matsvinn, jobba med hållbara råvaror och kämpar med att slänga så lite som möjligt. Samtidigt som att de gör vad de kan med just matsvinnet – uppmuntrar de också sina kunder att ge sig in på — och själva minska på sitt. Här, på Sara Bakar, finner du massor med bra tips och trix för att använda upp hela limpan.

Annons

trädgårdsskatter

Efter söt fika och salt bad, åkte vi hem till våra vänner Viktoria och Jakob. De jobbar hårt och slitigt med att renovera ett hus de köpt i just södra Varberg, i en litet område som heter Galtabäck. Där i husdrömmen – gick vi runt i trädgården och plockade potatis, tomater, morötter och bär. Längs grusgångar, under stora träd och i deras lilla orangeri. Längtan till vårt eget hus och trädgård var påtaglig då jag njuter så utav just sådana små lyxkvalitéer – så som att hämta sin egenodlade mat i sin egen trädgård!

Annons
Första gången jag tar upp potatis ur jorden, så himla fint.

Det blir allt vanligare och vanligare att folk odlar mer hemma i sina trädgårdar. Det är också någonting som jag verkligen tror är jätteviktigt för hur vi lever idag. Det är enkelt att odla, bra att odla, kul att odla och minst sagt – bra för miljön. Förhoppningsvis får jag och min sambo också till en bra trädgård när vårt hus är färdigbyggt och kan göra som vi gjorde i fredags – ”kom hem till oss – vi har lite grejer i trädgården vi kan tillaga”. Och mycket riktigt, vi fick till en festmåltid av grönsaker som vi drog upp ur jorden och av från buskar. Längtar tills att vi har en bevuxen och näringsrik trädgård, magiskt det kommer bli.

Blommor, bin, träfasader…

Lämna en kommentar