så midsommarn blev - Märta Louise Karlssons blogg på By RUM

GLASFORMGIVARE / KREATIV SAMLARE / NATURBEROENDE

blommor, Hang-outs, Livet, Middagar, Smultronställen, sommar, Varberg

så midsommarn blev

Ja, det blev som vi planerade att ”inte-planera” kvällen – så det blev. Lunch bjöd oss på familjmys, sill-lunch, glasstårta och kransbinderi. Vartannat år är vi hela familjen vid lunch och vartannat är vi bara vissa – så det blir såklart så när man är många och ska fira hos sina respektives familjer vissa år. Jag och min svägerska åkte och köpte blommor så tidigt vi kunde på fredagsmorgonen, men jag svor för mig själv att aldrig vara så sent ute med blom-köpet igen. Jag hade en klar vision om hur min krans skulle vara, men utplockat som det var fick det verkligen bli en spontanplockkrans, som för den delen blev väldigt bra om jag får säga det själv:)

Annons
Annons

Så utan några planer, handlade vi mat till kvällen vid 17-tiden och sedan valde vi att cykla ner till Kåsa, Lilla Apelviken i Varberg. Vädret var inte toppklass, men värmen hölls ändå kvar så pass bra så vi valde att chansa! Tjocka moln men solglimtar vid horisonten. Nästan helt ensamma var vi nere bland sanddynorna, om man bortser från enstaka strosare längsmed vattenbrynet. Lugnet och stillheten var närvarande och vi satt i tre-fyra timmar och åt snacks, drack vin och sprang och hoppade runt! Med midsommarkransen på blev ändå högtiden trots omständigheterna väldigt högtidligt och omhändertagen! Små saker kan göra en picknick lyxig och härlig, riktiga glas, snacks, fina filtar och gott sällskap. Min kärlek och jag löste det bra.

skål min tok till sambo!
snackset – saltochvinäger chips & halkidiki oliver
Annons

vrålåket

Flakcykeln lånade vi från min syster och svåger. En riktig picknick kräver en välpackad låda vilket vi kunde lösa med denna goingen. Det var så kul att så många som vi cyklade förbi började skratta, le, säga glad midsommar, vinka och ja!! Vi spred glädje och det gjorde oss så jädra glada. Vi spelade musik på vägen hem från stranden, sommarkänslorna myllrade i kroppen! Det blev ju också som det blev – oerhört trevligt!

Btw, ett litet rese-tips:
Kusthotellet, Varbergs Kurort ligger precis där vid stranden Kåsa som vi satt på. Där nere finns det volleybollplan, pingisbord, glasskiosk och hängmattor. Fina promenadstråk och då stranden i sig är också något att pin-pointa. Hotellet är ståtligt och fint, spat är mysigt och restaurangen är väldigt väldigt fin så om ni ska till Varberg i sommar så är det en riktig semestervistelse menar jag!

Annons
vänner för livet

tolvslagsfesten

Efter en härlig tur i vrålåket på väg hemåt, sladdade vi spontant förbi ett gäng vi visste hade fest i en lokal i en av stadens park/skogar. Där möttes vi av idyllen av röda stugor, glödlampor och fler kransar än huvuden. Ett glas i handen och vi stannade till sent! Avslutet gjorde att midsommar blev ännu mer midsommar och tack för glädjen och gästfriheten vi möttes av!

Tack för en annorlunda, fin, lugn, härlig, brusig och bulla-bulla midsommar dag och kväll. Mest tack till min sambo och pojkvän, som är det finaste jag har och som hjälper mig att göra oplanerade dagar fantastiska.

bäst.

Lämna en kommentar